Kumaha tumuwuh samangka tina siki?

Samangka, tutuwuhan usum panas has dipikawanoh pikeun jadi buah juicy beunghar vitamin C, dimimitian utamana tina siki. Aya nanaon kawas rasa a amis, samangka juicy dina poé panas urang.Upami anjeun cicing dina iklim anu haneut, gampang tumbuh nyalira.Anjeun peryogi sahenteuna tilu bulan panas, dinten cerah pikeun tumuwuh samangka tina siki ka buah.

Suhu poean rata-rata pikeun tilu bulan ieu kedah sahenteuna 70 dugi ka 80 derajat, sanaos langkung haneut langkung saé.Turutan tip penanaman, perawatan sareng panén ieu pikeun diajar kumaha melak samangka di kebon halaman bumi anjeun usum panas ieu.Upami anjeun melak kebon samangka halaman bumi munggaran anjeun, sababaraha tip tiasa ngabantosan ngajamin kasuksésan pengecambahan siki samangka anu optimal.

How to Grow Watermelons From Seeds?

Paké ngan siki seger

Siki samangka nyaéta salah sahiji siki anu panggampangna pikeun ngumpulkeun sareng disimpen tina buah anu asak.Kantun sc kaluar siki tina samangka, bilas aranjeunna dina cai pikeun miceun sagala lebu buah atawa jus, sarta hawa garing aranjeunna dina anduk kertas.Biasana, siki samangka tiasa hirup sakitar opat taun.Nanging, langkung lami anjeun ngantosan, langkung sakedik kasempetan anjeun kéngingkeun pengecambahan pangsaéna.Pikeun hasil nu pangsaena, melak siki samangka langsung saatos panén.Lamun meuli siki bungkusan komersil, pariksa tanggal kadaluwarsa pikeun mastikeun yén wates opat taun teu ngaleuwihan.

Hindarkeun siki ngarendam

Seueur jinis siki pepelakan tiasa direndam sateuacan penanaman pikeun ngalembutkeun kulit siki sareng ngagancangkeun pengecambahan.Sanajan kitu, samangka téh iwal.Soaking siki saméméh sowing siki samangka ngaronjatkeun risiko sagala rupa panyakit jamur, kayaning anthracnose disababkeun ku jamur Anthracnose.

Ngamimitian siki di jero ruangan

Tutuwuhan samangka sénsitip pisan kana ibun sareng paparan ka hawa tiis bakal maéhan aranjeunna gancang pisan.Mimitian awal usum ngembang ku melak siki samangka dina pot gambut sareng kéngingkeun di jero ruangan sakitar tilu dugi ka opat minggu sateuacan tanggal ibun terakhir di daérah anjeun.Sakali sagala resiko ibun kaliwat, anjeun tiasa transplant bibit samangka kana taneuh.Ieu bakal ngabantosan anjeun ngaraosan buah tina panén anjeun sababaraha minggu sateuacanna.

Ngabuahan saméméh penanaman

Ningkatkeun tingkat kasuburan taneuh sateuacan penanaman siki samangka bakal mastikeun pengecambahan gancang sareng kamekaran bibit.Pikeun hasil pangalusna kalawan samangka, make 3 lbs of 5-10-10 pupuk per 100 sq ft spasi penanaman.

Ningkatkeun suhu

Taneuh anu langkung haneut nyababkeun pengecambahan siki samangka langkung gancang.Contona, siki samangka butuh waktu kira-kira 3 poé pikeun berkecambah dina suhu 90 derajat Fahrenheit, dibandingkeun jeung kira-kira 10 poé dina suhu 70 derajat.Upami anjeun melak siki di jero ruangan, pertimbangkeun ngagunakeun pamanas rohangan atanapi pamanasan pikeun ningkatkeun suhu.Lamun melak siki di luar, coba nutupan situs penanaman ku mulch plastik hideung pikeun mantuan nyerep cahya panonpoé jeung ningkatkeun hawa taneuh salila poé, anu dina gilirannana speeds up pengecambahan semangka.

Ulah melak jero teuing

Sikina sown teuing deeply moal ngadegkeun leres.Pikeun pengecambahan pangsaéna, kubur siki samangka dina jerona antara 1/2 sareng 1 inci.

 


waktos pos: Nov-10-2021